ETC International

Loading...

Gravura

Gravura

Bol inox pentru cosmetica

Personalizare boluri inox

Breloc

Breloc gravat, cu email turnat in gravura

Breloc chei

Breloc pentru chei personalizat prin gravura laser.

Breloc din aluminiu

Breloc din aluminiu gravat laser

Butoni din lemn

Butoni din lemn gravati laser

Capac amplificator gravat mecanic

Capac amplificator din aluminiu gravat mecanic + turnare email negru in gravura.

Capac ceas

Capac ceas de inox

Capac ceas

Capac ceas
Gravura reprezinta un gen de personalizare a unor materiale, prin “saparea” acestora pe o anume adancime. In functie de material si tipul gravurii, aceasta poate avea aspect diferit, contrastant sau de aceeasi culoare. Spre exemplu, gravura pe material lemn: daca lemnul este gravat laser, va avea aspect de pirogravat insa daca va fi gravat mecanic, va avea culoarea materialului si in gravura.

Gravura laser este una din cele mai inalte tehnologii avansate progresiv avand posibilitatea de inscriptionare a imaginii pe diferite materiale.
Aceasta metoda de inscriptionare executata cu ajutorul laserului se caracterizeaza prin inalta rezistenta la stergere si posibilitatea punerii imaginilor complicate pe orice suprafata si aproape pe orice forma.

Posibilitatile de gravura laser sunt foarte vaste, iar explicatia cresterii popularitatii acestei metode este data de urmatoarele avantaje: 
- durata de viata mare
- in timp ce alte imagini care au fost prezentate prin alte metode (tipar, serigrafie etc.) se degradeaza intr-un timp scurt, cele care au utilizat metoda laser se strica doar daca materialul pe care a fost gravat este depreciat.
- precizia si aparenta vizuala. Calitatea gravurii depinde si de calitatea desenului - laserul avand o raza fina permite gravarea unor detalii mici.
- desenele si textele pot fi gravate pe orice suprafata
- obiectul ce va fi gravat nu se incinge, nu are nevoie de fixare, asadar nu poate fi deformat sau stricat in timpul gravarii.
- considerand calitatile enumerate mai sus, acest utilaj poate inscriptiona cantitati mari de obiecte, cu costuri de productie mici.
Rezolutia gravurii este de pana la 1200 dpi. Utilajul poate face nu doar gravari, ci si decupare pe orice forma - spre exemplu litere volumetrice sau placute semnalistica.

Cu ajutorul laserului se pot face nu doar inscriptionari in domeniul publicitar, ci si personalizarea cu scop antifurt a unor obiecte precum oglinzile de masina sau personalizari unicat. De asemenea, pot fi marcate: data, cod de bare, logo pe ambalajul produselor sau chiar si pe produs. Marcajul laser, comparativ cu alte metode de personalizare (spre ex. print, tampografie) este sigur si ecologic.

Pregatirea documentului pentru gravura:
- putem folosi fisiere corel 13, scara 1:1, elementele desenate trebuie sa fie hairline; obiectele desenului trebuie sa fie date weld inainte de a fi gravate, iar curbele inchise.
- in cazul in care logo-ul contine elemente suprapuse in mai multe culori, acestea trebuie desenate la o culoare si date combine.
- textele trebuie sa fie convertite la curbe.

Va propunem servicii de gravura laser pentru care avem un utilaj modern ce poate inscriptiona urmatoarele materiale: lemn, plastic, metal, sticla, piatra, granit, marmura, piele. Puteti personaliza aceste materiale si prin alte tehnologii decat laserul, insa nu cu o la fel de mare durata de viata.

Efectuam gravura pe pahare, sticle, decupam plexiglas, hartie, gravam brelocuri, stickuri, brichete, undite si lansete, orice obiecte din materialele mai sus mentionate. 


Gravura mecanica este procedeul prin care diverse materiale sunt frezate dupa un vector, pe o adancime controlata.

Materialele care se pot freza/debita sunt: plexiglas, PVC, plastic ABS, forex, lemn, MDF, placaj, aluminiu compozit, alama, inox si alte tipuri de metale, dibond, alucubond etc.

Frezele cu care debitam sau gravam sunt variate, in functie de grosimea si tipul materialului prelucrat. 

Pentru debitare, sunt necesare una sau mai multe treceri, in functie de grosimea materialului, aceste operatiuni reflectandu-se in pretul serviciilor.

La debitarea mecanica, trebuie tinut cont ca la colturile interioare, unghiul va avea rotunjime, in functie de grosimea frezei.